ZPRAVODAJ No.1

03.02.2013 19:44

ZPRAVODAJ

PODKRKONOŠSKÉ A POJIZERSKÉ SPOLEČNOSTI PŘÁTEL

JÁRY CIMRMANA

 

2013   No. 1

 

 Společnosti, váženým členům, příznivcům a přátelům

 

         Do Nového roku jsme tedy vkročili smutně. Rozloučili jsme se s prvním presidentem naší společnosti Mírou Prokešem. Použiji opět slova našeho kamaráda Edy – „Mirek by si jistě přál aby jeho dílo PPSPJC žilo dál.“

 

         Tedy první naší akcí bude vystoupení taneční a lyžařské sekce na slavnostním ukončení zimního Srazu turistů v rámci oslav 125. výročí vzniku Klubu českých turistů ve Společenském domě v Jilemnici v sobotu 9. února v 19,30 hodin. Děkuji Borisovi, Jindrovi, Lubíkovi, Standovi, Mírovi V, Mírovi D, Hábovi, Luďkovi, Petrovi a Míšovi, za to že berou náročnou ostrou přípravu velmi zodpovědně. Na vystoupení, kromě hostesek Evy a Hanky bychom potřebovali ještě několik roz-tleskávaček. Odjezd ze Semil předpokládáme v sobotu  po 17. hodině.

 

         Druhou společnou akcí je Masopust v duchu tradic hned druhý den, tedy v neděli 10. února od 10,00 hodin na Komenského náměstí u fary. U Dany Dlabolové je ušita celá řada krásných a pro tuto přípežitost vhodných masek, vyzývám proto k hojné účasti.

 

         V jarních měsících bychom rádi realizovali umístění „Mohyly“ věnované památce doc. Proška. Nejlepším by zřejmě bylo místo poblíž lavičky na Vyhlídce J.C. Na její výstavbu by mohly být použity některé horniny ze sbírky, kterou Míra tak pečlivě připravoval. (Pamatujete se někteří na těžko ovladatelnou jeho kanoi, naplně-nou šutry na Berounce nebo na Ohři ?)

 

         Webové stránky PPSPJC byly bohužel smazány. Je jich škoda, protože byly velmi hezké. No jedna etapa končí, další začíná. Připravují se nové stránky a jsou vlastně už spuštěny pod adresou w.w.w. papspjdc.webnode.cz    Tyto stránky ještě nejsou dokončeny ale postupně tam budou texty, fotografie, filmy, scénáře a projevy z historie společnosti i současné.

 

 

S pozdravy zdar ! zdar ! a nazdar !                        Bárta Jaroslav president PPSPJC