ZPRAVODAJ No. 2

18.04.2013 19:41

ZPRAVODAJ

PODKRKONOŠSKÉ A POJIZERSKÉ SPOLEČNOSTI PŘÁTEL

JÁRY CIMRMANA

 

2013   No. 2

 

 Společnosti, váženým členům, příznivcům a přátelům

 

            Zdravím všechny. Zima u nás na horách už konečně koncem dubna pomalu skomírá. Já se k ní ještě vrátím jednou malou vzpomínkou. Vystoupení naší lyžařské sekce na plese Klubu českých turistů v Jilemnici bylo velmi úspěšné a přítomné návštěvníky doslova fascinovalo SEŠUPEM. Děkuji ještě jednou naším lyžařům Lubíkovi, Petrovi, Míšovi, Jindrovi, Hábovi, Mírovi, Standovi, Mírovi, a Borisovi a asistentkám Evě a Hance  za skvělou representa-ci naší společnosti.

 

         Je teď už před námi setkání na Branžeži 26. – 28. dubna, pro které si pro nás představitelé cyklistické sekce připravili překvapení (že by výlet do Domou-snice?). Chtěli bychom zde také domluvit vodáckou výpravu na některou z čes-kých řek v letních měsících.

         Na sobotu 4. května 2013 od 14 hodin vyhlašuji hrabací brigádu v okolí

Lavičky na vyhlídce J. C. Měli bychom zde kromě jarní úpravy terénu vyhléd-nout a připravit vhodné místo k vybudování mohyly nebo obelisku, sochy apod. která by připomínala věčnou slávu našeho prvního presidenta doc. Proška.

Po brigádě bude následovat piknik.

         Připomínám, že naše webové stránky naleznete na adrese:

papspjdc.webnode.cz

 

         A nakonec jedna hádanka. Jak se jmenuje přístroj na obrázku, který si přivezl Jožka Bradlecký Lhoták z Jubilejní zemské výstavy v Praze v roce 1891 a předvedl užaslým obyvatelům obce Nouzova téhož roku na podzim?

        

 

         Bárta Jaroslav                                                      president PPSPJC