ZPRAVODAJ No. 4

04.10.2013 19:33

ZPRAVODAJ

PODKRKONOŠSKÉ A POJIZERSKÉ SPOLEČNOSTI PŘÁTELJÁRY CIMRMANA

2013 No.4

                                                         Společnosti, váženým členům, příznivcům a přátelům

 

    Na úvod děkuji VŠEM za vytvoření a provedení programu, který dopro-vázel oslavy 21. výročí založení firmy Habakuk v sobotu 7. září.

    Dále děkuji SLOVANŮM, GALŮM a NIZOZEMCŮM za účast v průvo-du při zahájení Semilského Pecnu 14. září.

    Děkuji ČECHŮM i NĚMCŮM za dramatické až komediální pásmo Sam-stagnachmittag, Skopčárna a Ich wollte lieber ein ruhiges Zimmer (Raději bych klidný pokoj) provedené na Branžeži 28. září tohoto roku.

    Termín odhalení pamětního kamene Mírovi Prokešovi (docentu Proškovi) je PEVNĚ STANOVEN na neděli 20. října. Start společné výpravy ze základního tábora před Kulturním domem na soutoku Jizery a Olešky ve 14,oo hod. V posledních dnech se také podařilo sehnat velmi adekvátní náhradu za Laca Decziho. Trumpetistu, který zahraje  při odhalení  kamene slavnou melodii The Blueberry Hill.

    Kamínky z exotických i jiných krajů, prosím, vezměte s sebou.

    Členky pěveckého souboru „Semilské kuňky“ pak prosím o zodpovědnou přípravu na interpretaci  písně „Krásný vzhled je na ten boží svět“, kterou Míra

ve Vašem podání tak miloval.

    Brigádu k upravení okolí Lavičky a kamene na vyhlídce J. C. musíme udělat v neděli 13. října po o. Křovinořez bude zajištěn, hrábě a občerstvení  si přinese každý s sebou. Počasí na tuto neděli, které bude velmi podobné „Babímu létu“ zajišťuje Taťána Míková a Alena Zárybnická.

 

Bárta Jaroslav                                                                                                        president PPSPJC